وب سایت چیست؟ انواع و کاربردهای سایت
درود هموطنان گرامی، در ادامه به معرفی کامل سایت، انواع سایت ها (فروشگاهی، شرکتی و ..) + کاربردهای سایت در کسب و کارتان خواهیم پرداخت.
بهمن پی سی همراه شماست ..درود هموطنان گرامی، در ادامه به معرفی کامل سایت، انواع سایت ها (فروشگاهی، شرکتی و ..) + کاربردهای سایت در کسب و کارتان خواهیم پرداخت.
بهمن پی سی همراه شماست ..غیرممکن است که در دنیای امروزی و مدرن یکی از کلمات سایت، وب سایت، تارگاه، وبگاه، تارنما یا وب را نشنیده باشید.
حتما تا الان شخصی به شما گفته است که فلان دکتر، مهندس، شخص، شرکت یا فروشگاه و حتی خبر را از وب سایت یا اینترنت پیدا کردهام.
اگر صاحب کسب و کار و بیزینستان هستید و یا میخواهید شروع کنید، حتما بهتون توصیه کردهاند تا برای کسب و کارتان وب سایت سفارش دهید، و سوالی که اغلب بعد این موضوع پیش میاد این است که، سایت یا وب سایت چیست؟ و وب سایت چه کمک و خدماتی میتواند به کسب و کارمان دهد؟
مفهوم کلی وب سایت این است که وب سایت یک نوع یا چند نوع صفحه که باهم یک سایت را در اینترنت تشکیل میدهند و با سرچ کردن کلمات، جملات، اسم شخص یا مجموعه و ... در گوگل میتوانید صفحات و مطالبی را پیدا و مشاهده کنید، به این صفحات وب سایت گفته میشود. البته وب سایت ها نوع دیگه هم هستند که با سرچ کردن در صفحه سرچ گوگل (SERP) قابل مشاهده نیستند که در ادامه به آن هم میپردازیم .
اگر بخواهیم یک وب سایت را بعنوان مثال برای شما معرفی کنیم، همین صفحهای است که هم اکنون مطالبش را مطالعه و مشاهده میکنید، وب سایتی است برای خود شخص ابوالقاسم بهمن که صفر تا صد سایت با استفاده از تخصص خود ساخته شده است. هدف از ایجاد این وب سایت این بود که، برای معرفی خود و برای آشنایی مالکین وب سایت ها با روندکار وب سایت و گوگل ساخته شده. یکی از وب سایت هایی که میشد معرفی کرد همین وب سایت بود تا مفهوم کلی از اینکه وب سایت چیست و چه کاربردی دارد را بدانیم.
یکی دیگر از سوالات کاربران این است که، آیا در وب سایت چه اطلاعات و خدماتی را میتوانیم آپلود، مشاهده و استفاده کرد؟
در جواب این سوال باید گفت، سیستم گوگل خیلی پیشرفته تر از آن چیزی است که فکر میکنیم. هر اطلاعات و خدماتی بخواهیم میتوانیم در وب سایت آپلود و مشاهده کنیم. مانند: عکس، فیلم، آهنگ، مطالب، بازی و نرم افزارها، درج آدرس، شماره تلفن، محصولات، انواع لینک ها و هرچیزی که شما فکر کنید، امکان بارگذاری دارد.
اگر میخواهید سایتی سفارش دهید توصیه میشود سایتتان را با شخص یا شرکتی پیش ببرید که هم طراحی و هم پشتیبانی بعد از طراحی و سئوی سایت را برعهده بگیرند. اینگونه اگر شخص قابل اعتماد و منصفی باشد، هزینۀ سئو، طراحی و پشتیبانی سایت شما مقرون بصرفه میباشد، تا اینکه هر یک از موارد را یک نفر برعهده بگیرند .
توصیه میشود سایت هایی که قالب های آماده ای دارند و همچنین با قیمت یکی دو میلیون برای شما میفروشند، خریداری نکنید. چون سایت شما اشتراکی و تایمی است و سئوی سایت شما صفر خواهد بود یعنی با سرچ کردن کلماتی که در گوگل میخواهید در نتیجۀ صفحات گوگل دیده شوید، سایت خریداری شدۀ شما قابل مشاهده نخواهد بود!
معمولا وقتی از کارفرمایان سوال پرسیده میشود که وب سایت شما چه نوع وب سایتی میباشد؟ روش طراحی سایت یا نوع فنی سایت را به طراحان میگویند. منظور از اینکه سایت شما چه نوع سایتی است، یعنی در چه حوزۀ کاری وبسایت شما قرار است ساخته شود و فعالیت کند. در ادامه به انواع وب سایت های موجود میپردازیم:
وب سایت فروشگاهی
وب سایت شرکتی
وب سایت شخصی
وبلاگها
وب سایت های آموزشی
وب سایت های خبری
وب سایت اشتراک گذاری عکس
وب سایت اشتراک گذاری فیلم
وب سایتهای دایرکتوری
وب سایت شبکههای اجتماعی
وب سایتهای فروشگاه اینترنتی، به سایتهایی گفته میشود که محصولات فروشی را از طریق صفحهای از اینترنت به مشتریان ارائه داده و بفروش میگذارند.
در وبسایتهای فروشگاهی میتوان ثبت مشخصات مشتریان و درگاه پرداخت اینترنتی گذاشت تا فروش ما را راحتتر کند.
سایتهایی مانند: دیجیکالا و ترب که معروفترین سایت های فروشگاهی میباشند و کسانی که با اینترنت سروکار دارند به احتمال خیلی زیاد از این وبسایت ها خرید کردهاند. چه بسا فروشگاههایی هستند با اینکه معروف نیستند، ولی باز هم درآمد میلیاردی از سایت فرروشگاهیشان دارند. گرچه با تبلیغات و یک سئوکار متخصص، این مقدار را به چند برابر هم میتوانند برسانند.
از آنجایی که از اسم سایت شرکتی مشخص است، این نوع وبسایتها برای شرکتها و کارخانهها میباشد، که برای توسعه کسبوکار خود اقدام به طراحی وبسایت های شرکتی میکنند.
در سایتهای شرکتی، معمولا صفحاتی برای معرفی شرکت، تاریخ تاسیس شرکت، راههای ارتباطی، گواهینامههای شرکت، بروشورها، محصولات و خدمات شرکت بارگذاری میشود.
امروزه با افزایش سرسام آور هزینههای تبلیغات محیطی، بسیاری از شرکتها به تبلیغات در بستر اینترنت روی آوردند. زیرا با هزینه بسیار کمتری نسبت به هزینههای تبلیغاتی محیطی، بهره وری بسیار بیشتری را بدست میآورند. مهمترین تفاوت بین تبلیغات محیطی و تبلیغات در بستر اینترنت شاید این باشد که عموم مخاطبانی که وارد وبسایت شما میشوند علاقه مند به حوزه کسب و کار مربوطه هستند. این عامل مهم درصد تبدیل مخاطب به مشتری را بسیار افزایش میدهد.
بسیاری از افراد دارای تخصصهای خاصی در حوزههای مختلفی هستند. امروزه متخصصان با طراحی وب سایتهای شخصی میتوانند خود را پرزنت کنند و درآمد خود را از طریق معرفی در وبسایت ها چندین برابر افزایش دهند. متخصصها علاوه بر انجام پروژههای تخصصی میتوانند اقدام به آموزش در این حوزه کنند. به صورت فیلمهای آموزشی، دورههای آموزشی و کارگاههای آموزشی میتوانند درآمد خود را به طور قابل توجهی افزایش دهند.
سایتهای زیادی وجود دارند که به شما اجازه میدهند تا عکسهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. برخی از این وبسایت ها عمومی هستند مانند پینترست و برخی دیگر مانند دریبل مختص گرافیستها میباشد.
انواع مختلف وب سایتها با توجه به حوزههای تخصصی و عمومی برای اشتراک گذاری ویدئو وجود دارند. نمونه خارجی آن یوتیوب و نمونه داخلی آن آپارات میباشد. در سایت یوتیوب شما میتوانید فیلمهای مختلفی را آپلود کنید. اگر این فیلمها مخاطبان زیادی را جذب کنند بابت هر بار تماشا کردن ویدیوی شما توسط مخاطبان، مبلغی به حسابتان واریز میشود. به این معنی که امروزه افرادی تنها با تولید فیلم و اشتراک گذاری آنها در یوتیوب درآمدزایی میکنند و به آنها اصطلاحاً یوتیوبر می گویند.
این دسته از سایتها، معمولاً وب سایتهای بسیار بزرگی هستند. این وب سایتها به شما این امکان را میدهند که به صورت رایگان چیزی شبیه به یک وبسایت را داشته باشید. البته یک وبلاگ با یک وبسایت اختصاصی بسیار متفاوت است. شاید از جهتی هم میتوان گفت این دو اصلاً قابل مقایسه نیستند. معمولاً در این وبلاگها افراد خاطرات، روزمرگیهای خود و … را مینویسند. البته باید گفت در دنیا افرادی بنام وبلاگ نویس وجود دارند که درآمد بسیار زیادی را از طریق نوشتن بدست میآورند. زیرا قلم این دست افراد میتواند جریانهای اقتصادی را تغییر دهد! شاید باورش قدری سخت باشد اما واقعاً همینطور است.
در این نوع وب سایتها مشاغل، کسب و کارها، آدرسها، تلفنها و … به صورت حروف الفبا و یا به صورت دسته بندی شده، قرار دارند. شما میتوانید با توجه به حوزه جغرافیایی که انتخاب میکنید، به راحتی مکانهایی را که به دنبال آن هستید را بیابید. و آدرس، شماره تلفن و موارد مورد نیاز مربوط به آن مکان را بدست بیاورید.
امروزه شاید فردی نباشد که با واژه شبکههای اجتماعی آشنا نباشد. این گونه وب سایتها به مردم جهان اجازه میدهند، تا عکسها، ویدئوها، افکار و مطالب خود را با دوستان و دیگران به اشتراک بگذارند. همچنین برای مطالبی که دیگران به اشتراک گذاشتهاند، پیغام، لایک و … بگذارند. سایتهایی نظیر فیس بوک، توئیتر و … از این دست وب سایتها هستند.
برخی از انواع مختلف وب سایتها وجود دارند که فقط در حوزه آموزشی فعالیت میکنند. این گونه سایتها میتوانند، توسط یک شرکت یا گروه به فعالیت ادامه دهد یا آنکه وبسایت مربوطه به نوعی باشد که افراد مختلف بتوانند در یک حوزه تخصصی و خاص به تولید محتوا بپردازند و دانش خود را با افراد دیگر به اشتراک بگذارند.